Kauppilan Umpipiha

Tapahtumat

Kesällä 2019 Kauppilassa

Kauppilassa vietetään Martan päivää su 28.7. klo 13. Se on kaikille avoin Laitilan Marttayhdistyksen järjestämä tapahtuma.

Kesäkauden päätteeksi on elojuhla su 25.8. klo 13. Ohjelman jälkeen on tarjolla uutispuuroa. Elokuun viimeinen sunnuntai on Varsinais-Suomen museopäivä, ja Kauppilaan on silloin vapaa pääsy.

Kansainvälinen talkooleiri European Heritage Volunteers työskentelee rakennusten korjausten parissa Kauppilassa 22.7. – 1.8. Eri puolilta maailmaa olevat leiriläiset tekevät pärekattoa ja riukuaitaa, pystyttävät kaivonvintin ja maalaavat itse keitetyllä punamultamaalilla. Talkooleirin työn tuloksia esitellään yleisölle torstaina 1. elokuuta klo 12-15, jolloin museoon on vapaa pääsy. Tervetuloa!

4H-yhdistyksen lampaat ilahduttavat museovieraita laitumellaan.

Tervetuloa!

Elokuvien näyttämönä, kirjojen sivuilla

Vuonna 2018 julkaistun Maestro ja Fiktio Kansanmusiikin kyydissä! lasten kuvakirjan tarina ja tapahtumat on sijoitettu Kauppilan umpipihalle. www.maestrojafiktio.fi

Kauppilassa on kuvattu kahta kotimaista elokuvaa: vuonna 2006 Timo Koivusalon ohjaamaa Kaksipäisen kotkan varjossa –elokuvaa ja vuonna 2011 JP Siilin ohjaamaa Härmä-elokuvaa.

Kauppilan umpipihan hienoja näkymiä on esitelty niin amerikkalaisessa Country Living –lehdessä kuin tanskalaisessa Living Museums in Scandinavia –kirjassakin.